Kymijoen vesi ja ympäristö ry.
Neuvo-hanke
Neuvo-hanke

Aiemmat Neuvo-hankkeet

Aikaisempia toteutettuja hajajätevesien neuvontahankkeita oli vuosina 2011 – 2014 toiminut NEUVO-hanke, joka tarjosi neuvontaa Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalasta Luumäen kunnan ja Etelä-Savosta Suomenniemen alueella sekä Päijät-Hämeen pohjoisosan kunnissa Heinola, Hartola ja Sysmä. Hanke rahoitettiin kokonaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

NEUVO2-hanke neuvoi Ympäristöministeriön rahoittamana jätevesien käsittelyä Päijät-Hämeessä Lahden, Hollolan, Nastolan, Asikkalan, Padasjoen ja Orimattilan alueilla vuosina 2012 – 2013.

Niin ikään Ympäristöministeriön rahoittama NEUVO4-hajajätevesien neuvontahanke toteutettiin Loviisan ja Lapinjärven alueilla 1.4.2014 – 31.12.2014.

Kesällä 2015 Neuvo-hanke keskittyi neuvomaan Kouvolan pohjavesialueiden ja rantojen kiinteistöjen asukkaita Ympäristöministeriön rahoittamana.

Vuonna 2017 Neuvo Kymi 2017- ja YLEISNEUVO Päijät-Häme-hankkeet tarjosivat Jätevesineuvola-palvelulla puolueetonta ja maksutonta haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyyn liittyvää neuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueilla. Neuvola-palvelun lisäksi molemmat hankkeet tarjosivat haja-asutusalueiden jätevesineuvontaa Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen erilaisissa tapahtumissa ja yleisötilaisuuksissa. Neuvontatyötä rahoittivat Kaakkois-Suomen ja Hämeen ELY-keskukset.

Hajajätevesien neuvontahankkeet Neuvo Kymi 2018 ja Neuvo Päijät-Häme 2018 tarjosivat Jätevesineuvola-palvelulla puolueetonta ja maksutonta haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyyn liittyvää neuvontaa Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueilla. Samaa palvelua tarjosi Neuvo Lapinjärvi-Loviisa 2018, joka toimi Lapinjärven, Loviisan ja Porvoon alueilla.